سازمان ها از مهم ترین عناصر تشکیل دهنده جوامع صنعتی و پیشرفته هستند که همواره دگرگونی ها، چالش ها و تغیرات محیطی و عملکرد مدیریتی آنها را دستخوش تلاطم می نماید. برخورد مناسب با چالش های فراروی سازمان ها، حیات، رشد و بالندگی آنها را به مدیریت نوید می دهد. از این رو دغدغه اکثر مدیران ارشد سازمان ها شناسایی و پیاده سازی راهبردهایی است که این موفقیت و بقا را در شرایط پیچیده و متغیر امروزی تضمین کنند. استفاده از امکانات و ابزارهای علمی، این امکان را با تخصیص صحیح منابع درمسیر آینده، پویایی خود را حفظ نموده و آینده پیش رو را به بهترین شکل ترسیم نمایند.مدیریت دارایی های فیزیکی به عنوان یکی از ابزارهای مهم مدیران با رویکرد آینده نگری،کارکرد دارد. این نوع برنامه ریزی می تواند بستر لازم را برای شناخت وضع موجود، جایگاه آتی سازمان و همچنین راهبردهای حرکت از وضع موجود به وضع مطلوب را ترسیم کند؛ لذا می توان گفت که برنامه ریزی و مدیریت بر دارایی های فیزیکی، فرایندی است که اکثر سازمان ها برای هدایت و پیشبرد فعالیت های با افق دید بلند مدت از آن بهره می گیرند.از فواید پیاده سازی این فرآیند مدیریتی می توان به بهبود کیفیت خدمات ارائه شده به مشتری با اطلاع مداوم از شرایط فیزیکی دارایی ها و خرابی های روی داده، کاهش هزینه های دستمزد،کاهش هزینه های سرمایه گذاری با اطلاع صحیح از تاریخچه نگهداری دارایی ها، کاهش هزینه های نگهداری با برنامه ریزی مناسب نگهداری وکاهش هزینه های تدارک کالا و انبارداری اشاره نمود .
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس مانند دیگر سازمان های تولیدی و پیشرفته جهان، با توجه به ماموریت، اهداف، ارزش ها، پیچیدگی درونی و شرایط محیطی، می کوشد از آخرین مدل های روز جهان جهت استفاده بهینه از امکانات موجود و افزایش بهره وری بهره گیرد.
توسعه پایدار یکی از شاخص ترین اهداف دولت ها است که تحقق آن از طریق تحولات بنیادین همه جانبه در ساختار صنعت، مدیریت و بهره برداری مطلوب از منابع و امکانات،سازماندهی و هدایت سنجیده فعالیت ها در چارچوب برنامه ریزی علمی و منطقی امکان پذیر خواهد بود.
ماموریت این شرکت بهرهمندی از منابع انسانی و فکری متخصص متعهد، برنامهریزی کلان، سیاستگذاری، بسترسازی و پشتیبانی از توسعه و تولید پایدارمحصولات پتروشیمی برای بهبود کیفیت زندگی مردم است.
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بعنوان اولین هلدینگ تخصصی صنعت پتروشیمی کشور ؛ هم اکنون سهم تولید ۴۲ درصد از محصولات این صنعت رابرعهده دارد. در زیرمجموعه آن شرکت های بزرگ تولیدی پتروشیمیایی ؛ تامین کننده یوتیلیتی ؛ بازرگانی و خدماتی قرار دارند . مجموع ظرفیت تولید شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در حال حاضر بالغ بر ۵/۲۴ میلیون تن می باشد که طیف وسیعی از محصولات مختلف الفینی، پلیمری ،آروماتیکی، شیمیایی و گاز سوخت را در بر می گیرد .
با مروری بر عملکرد تولیدات واحدهای موجود شرکت های تابعه از سال ۹۲ تا کنون، در مییابیم که با عنایت به ثمربخش بودن مجموعه فعالیتهای شرکت پتروشیمی خلیج فارس در این مدت، میزان تولید از ۷۱ درصد ظرفیت اسمی به ۸۵ درصد ظرفیت اسمی در آذرماه ۹۶ رسیده که حد نصاب و شاخصی بسیار ارزشمند در ارزیابی عملکرد تولید محسوب میشود؛ اما آنچه در ارزش این دستاوردها را دوچندان میسازد، کیفیت انجام کار و فرآیندهای منجر به این نتایج است . با وجود تمام تنگناهای مالی و چالشهای خاص تولید ، این شرکت هیچگاه الزامات زیست محیطی و عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود را از یاد نبرده و از دغدغه توسعه پایدار فارغ نبوده
است. از دلایل چشمگیر افزایش تولیدات می توان به اجرای برنامه های تنظیمی همچون اجرای مدیریت دارایی های فیزیکی برای رفع موانع تولید اشاره کرد که به همراه دیگر برنامه های استراتژیک محقق شده ۱۴ درصد ظرفیت خالی در خط تولید قرار گرفته و حدود ۵/۳ میلیون تن افزایش تولید داشته ایم.
مدیریت داراییهای فیزیکی بهسرعت در حال رشد است.دلیل این رشد را باید در نقش آن در ایجاد سودآوری و مهمتر از آن، افزایش بازگشت سرمایه در شرکتهایی دانست که توانستهاند سیستمهای صحیح مدیریت داراییهای فیزیکی را اجرا کنند. شرکت های زیرمجموعه پتروشیمی خلیج فارس حرکت خود را به سمت مدیریت دارایی های فیزیکی آغاز کرده اند و در این راه شرکت سهامی پتروشیمی بندرامام به عنوان اولین شرکت اجرا کننده مدیریت دارایی های فیزیکی در صنعت پتروشیمی اقدامات موثری در این فرآیند مدیریتی اجرا نموده است و پتروشیمی نوری به بالاترین سطح تندیس در کشور دست یا فت و پتروشیمی کارون و دیگر پتروشیمی ها هم به موفقیت هایی دست یافتند. با این حال، هلدینگ خلیج فارس با استفاده از توانمندی سرمایه ی انسانی خود به دنبال یک الگو برای جهت دهی به تلاش های خود در زمینه مدیریت دارایی های فیزیکی، فعالیت های ارزشمندی را در برنامه قرار داده است.
بی شک سودآورترین هلدینگ کشور با اعتبار جهانی به عنوان چشم انداز شرکت (( توسعه و ارزش آفرینی پایدار )) ، با حمایت و عزم همکاران عزیزمان مصمم است که با استفاده از ابزارهای علمی، نقشی پر رنگ، موثر و فعال در صنعت پتروشیمی کشور را بازی کند و با صیانت از کرامت انسانی،در عمل به ارزش های بنیادین خود (( خلاقیت و نوآوری، مسئولیت پذیری و صداقت، شفافیت و رضایت ) جامه عمل بپوشاند.