تأکید مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر امنیت فضای سایبری در پتروشیمی

همایش بررسی آسیب پذیری شبکه های صنعتی- اداری در برابر تهدیدهای سایبری با حضور معاون وزیر و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.

به گزارش نیپنا؛ متن سخنرانی مهندس شعری مقدم مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این همایش بدین شرح است:

«صنایع نفت و گاز و پتروشیمی کشور ستون اصلی اقتصاد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می باشد و بدیهی است، بدلیل اهمیت موضوع، این صنایع از اولین نقاطی خواهند بود که رقبای اقتصادی و سیاسی و یا مغرضین نظام هدف تخریب و حمله قرار خواهند داد. همچنان که در مباحث تحریمی سال های اخیر شاهد محدودیت هایی در زمینه فروش نفت خام، تامین تجهیزات مورد نیاز و حتی حملات سایبری در کشور بوده ایم که نمونه آن حمله نرم افزار استاکس نت به صنعت نفت و زیرساختهای حیاتی آن بعنوان یک جنگ افزار مخرب است.

از این رو توجه به مقوله امنیت فضای سایبری در حوزه صنعتی و اداری از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

حوادثی که در سال ۲۰۱۴ در سطح بین الملل و بالاخص در کشورهای کره جنوبی، چین و آلمان رخ داد این پیام را بهمراه دارد که هیچ کشوری در سطح جهان از تروریسم سایبری و تهدیدات فضای مجازی در امان نخواهد بود. چنانچه کشورهایی که خود صاحب تکنولوژی و صادر کننده آن به جهان هستند نیز بیشترین ضرر و خسارات را متحمل شده اند.

در نبردهای مدرن، دیگر دست و پای سرباز مورد حمله قرار نمی گیرند، چرا که کافیست ارکان آسیب پذیری مانند چشم یا سیستم عصبی او دچار اختلال شوند که در این صورت فرد مصدوم هیچ فرقی با یک مرده نخواهد داشت. به بیان ساده تر، اکنون بیت ها و بایت ها به جای گلوله ها و بمب ها،شکل نوینی از تهدید و جنگ را بخود گرفته است.

سیستم های کنترلی و انفورماتیک بعنوان چشم، گوش و مغز صنعت عمل می نمایند، که به موازات توسعه تکنولوژی و افزایش سطح اتوماسیون از اهمیت خاصی برخوردار هستند ضمن آنکه آسیب پذیری آنها نیز افزایش یافته است زیرا بدلیل اجرای برخی پروتکل های بین المللی با هدف یکپارچگی هر چه بیشتر این سیستم ها، امکان نفوذ و دستکاری اجزای سیستم نیز تسهیل شده است که این امر باعث افزایش قدرت نفوذ انواع بدافزارها و برنامه های مخرب در شرایط تهدیدات سایبری محسوب می شوند. بدین منظور ایمن سازی صنعت پتروشیمی در مقابل این تهدیدات یک ضرورت قطعی بوده و کلیه سازمان های تابعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی موظف به انجام تدابیر قطعی در این خصوص می باشند.

تهدیدات سایبری علیه سیستم های صنعت نفت، گاز و پتروشیمی دارای ابعاد مختلفی می باشند که
می تواند اثرات مخرب فنی و اقتصادی زیادی به همراه داشته باشند به عنوان مثال همانطور که می دانیم نشت یک آلاینده یا انفجار یک مخزن در درجه اول سلامتی و حیات کارکنان این صنعت و در مرحله بعد سلامت شهروندان را مورد تهدید قرار می دهد بنابراین لازم است ضمن رعایت کلیه ملاحظات لایه های ایمنی و شناسایی نقاط آسیب پذیر، اقدامات احتیاطی لازم را در جهت پیشگیری به موقع و واکنش مناسب در مقابل تهدیدات یاد شده معمول داشت.

وجه دیگر تهدیدات سایبری در صنعت خطرات زیست محیطی است که می تواند طبیعت را تا سال ها دچار آلودگی نماید که ما انسان ها در جایگاه جانشین خداوند بر روی زمین مسئول پاسخگویی به آن می باشیم.

بعضاً در صورت انجام حملات سیبری، اشکالات سیستمی گسترده بروز نموده بطوریکه منجر به کاهش توان تولیدی، توقف عملیات و عدم انجام تعهدات قراردادی، زیان اقتصادی و خدشه دار شدن اعتبار صنعت می گردد و چه بسا که بروز بحران ملی و خدشه دار شدن پایداری و ثبات کشور را در پی داشته باشد.

با توجه به سیاست های کلان نظام مبنی بر استقرار اهداف عالیه پدافند غیرعامل در سطح کشور، صنعت پتروشیمی کشور خود را مکلف می داند پیوسته در راستای استقرار و ارتقاء این اهداف، نهایت تلاش و کوشش خود را انجام دهد و با همکاری شرکتهای پتروشیمی و مدیران مجرب این صنعت، زمینه استقرار اهداف پدافند غیرعامل در سطح صنعت نفت و کشور را فراهم آورد.

از این رو شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نقش جایگاه جدید حاکمیتی، خود را مکلف می داند که شرکتهای پتروشیمی کشور را با مسائل روز و دانش نوین این حوزه آشنا نموده و در جهت استمرار همایش و گردهمایی های مشابه گام بردارد.

در پایان، اینجانب از کلیه همکاران خود در سطح صنعت پتروشیمی انتظار دارم از فرصت حضور اندیشمندان و متخصصان حاضر در این گردهمایی نهایت بهره برداری را نمایند و جهت مصون سازی کلیه سیستم های کنترلی (صنعتی/ اداری) اقدامات بنیادی لازم را انجام دهند.»

    [Get_Counter_Hits]