مهندس رضا امیری مدیرعامل شرکت سهامی پتروشیمی بندرامام در خصوص ضرورت استقرار مدیریت دارایی های فیزیکی اظهار داشت: امروزه یکی از راهبردهای کلیدی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در راستای حداکثر نمودن ارزش افزوده محصولات و به طبع آن ایجاد ارزش بلند مدت برای ذینفعان و سهامداران توجه خاص به مقوله بهره وری(Productivity) از طریق ایجاد هم افزایی (Synergy) می باشد.
با نگاهی دقیق تر به عملکرد شرکت های پیشرو علی الخصوص در حوزه صنایع پتروشیمی مشخص می گردد که این شرکت ها جهت دستیابی به اهداف استراتژیک خود دو محور اصلی افزایش میزان آماده بکاری دارایی ها جهت بهره برداری (Asset Utilization) و بهبود ساختار هزینه ها (Cost Structure Improvement) را بعنوان چهارچوب کلی طرح ها و برنامه های اجرایی خود لحاظ می نمایند.
از سوی دیگر با نگاهی اجمالی به ساختار هزینه ها در صنعت پتروشیمی مشخص می گردد که از عوامل مهم و تاثیر گذار در محاسبه قیمت تمام شده محصولات، فقط مدیریت هزینه های تولید تحت کنترل و اختیار شرکت های پتروشیمی می باشد و سایر عوامل نظیر قیمت خوراک، کاتالیست، حمل و نقل و غیره تابع بازارهای منطقه ای و جهانی هستند. لذا ساختار هزینه ها از این رو حائز اهمیت می باشد که اعمال مدیریت بهینه بر آن می تواند موجب رقابتی تر شدن قیمت محصولات شده و در نهایت باعث کسب سهام بیشتری از بازار فروش گردد.
از طرفی دیگر در بخش هزینه های تولید (Production Cost )، هزینه های بهره برداری (Operating Cost) بطور کلی مشخص و ثابت می باشند اما هزینه های نگهداری و تعمیرات (Maintenance Cost) بسیار متغیر و بسته به کیفیت خدمات و نحوه اعمال مدیریت عملیات نگهداری و تعمیرات متفاوت خواهند بود.
بعنوان مثال در روش های مرسوم بهره برداری از واحدهای عملیاتی صنعت پتروشیمی کشور دوره بهره برداری معمولاً ۳۳۰ روز و ۳۰ روز نیز جهت تعمیرات اساسی سالیانه در نظر گرفته می شود.
چنانچه این دوره تعمیرات اساسی کوتاهتر و یا حذف شود، زمان بدست آمده به دوره بهره برداری افزوده خواهد شد آنگاه عدم نفع واحد مذکور کاهش یافته و در نتیجه میزان تولید و سودآوری آن واحد افزایش خواهد یافت و چنانچه این دوره تعمیرات اساسی هر ۵ سال یکبار انجام شود آنگاه واحد اشاره شده معادل با ۱۵۰ روز بیشتر تولید خواهد نمود.
بطور کلی جهت نیل به اهداف استراتژیک فوق استقرار مدیریت دارایی های فیزیکی در صنایع پتروشیمی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
لذا در این راستا پتروشیمی بندرامام در ادامه روند نگهداری و تعمیرات تجهیزات تولید و بمنظور دست یابی به حداکثر ارزش ممکن از دارایی های سازمان در بلند مدت استقرار مدیریت دارایی های فیزیکی را برای بکارگیری استراتژی کلان، روش های مدیریت منابع انسانی، مدیریت خرید تجهیزات، بهره برداری، نگهداشت، تامین قطعات، اندازه گیری عملکرد، ریسک و غیره را از سال ۱۳۹۳ در دستور کار خود قرار داد.
مدیریت بهینه دارایی های فیزیکی بعنوان یکی از استراتژی های مهم در نقشه استراتژی پتروشیمی بندرامام تعریف گردید و انتظار می رود همزمان با تغییر نگرش مدیران و کارکنان و فرهنگ سازی لازم همراه با آموزش عمومی و تخصصی نیروها، اجرای پروژه های بهبود مدیریت دارایی های فیزیکی در سطح وسیع و بکارگیری روش های جدید مبتنی بر استانداردهای بین المللی و دستورالعمل های تجربه شده در صنایع بزرگ جهان و استفاده از ابزارهای پیشرفته بتوانیم اهداف کلان پتروشیمی بندرامام در زمینه ارتقا ایمنی، صیانت از محیط زیست، مدیریت بهینه انرژی، افزایش تولید، افزایش بازدهی دارایی ها و سودآوری پایدار را در راستای چشم انداز پنچمین شرکت سودآور پتروشیمیایی آسیا در سال ۲۰۲۰ میلادی محقق سازیم.